Vind hier het antwoord op

Veelgestelde vragen

Wat kost de taalles?

De lessen zijn gratis. We bekostigen het materiaal en de professionele ondersteuning door middel van subsidie van de gemeente Eindhoven en bijdragen van sponsoren.
De lessen worden gegeven door vrijwilligers.

Waar is de les?

‘Les in de Buurt’ wordt op dit moment op twee plekken in Eindhoven aangeboden. In Hemelrijken (Woensel) en in Lakerlopen (Tongelre).

In Lakerlopen wordt de les gegeven in de Trudo woning aan het Rembrandtplein 4 (klik om te zien waar dit is). In Hemelrijken is de les in het Buurthuis, aan Trompstraat 2a.

De lessen zijn alleen bedoeld voor mensen die in de wijk van de leslocatie wonen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Heb je interesse? Of wil je meer informatie? Klik op onderstaande knop om het contactformulier in te vullen.

Wanneer je je aanmeldt, nodigen we je uit voor een intakegesprek. We bespreken wat je wilt leren en op welke lesdag er ruimte is. Een intake gesprek kan binnen twee weken plaatsvinden. Wanneer je (nog) geen Nederlands spreekt, mag je natuurlijk iemand meenemen naar dit gesprek.

Wie kan meedoen?

De lessen van ‘Les in de buurt’ zijn bedoeld voor mensen uit Eindhoven die hun Nederlands willen verbeteren. Op dit moment zijn er twee leslocaties. Alleen mensen die in de wijk van de leslocatie wonen (Lakerlopen en Hemelrijken) kunnen meedoen met de les. 

Ook mensen die nog geen Nederlands spreken zijn welkom. Ook als je nooit naar school bent geweest kun je bij ons terecht. We hebben speciaal lesmateriaal om mensen te leren lezen en schrijven.

Wie kan vrijwilliger worden?

Iedereen die in de wijk woont kan vrijwilliger worden. Je hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven of een talenknobbel te hebben. Wanneer je het leuk vind om andere mensen te helpen bij het leren van de Nederlandse taal ben je welkom!

Ben je benieuwd of het iets voor je is? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op om eens kennis te maken!